MÅLA TIDIGARE TAPETSERAD VÄGG

Nedan ser du våra produktrekommendationer. Längre ner på sidan finner du alla steg som kan vara bra att ha koll på innan du börjar måla samt en del tillbehör som man lätt glömmer.

PRODUKREKOMENDATIONER

ISO TAPETSPÄRR

Iso Tapetspärr är en grundfärg speciellt framtagen för övermålning av tapeter.  Färgen reducerar maximalt risken för blåsbildning och att tapeten lossnar från underlaget, vilket annars kan uppstå vid spackling, målning med väggfärg eller tapetsering.

Iso Tapetspärr ger ett utmärkt underlag för spackling, målning med väggfärg eller för att sätta upp nya tapeter. Iso Tapetspärr har även bra isolerande effekt och förhindrar genomslag efter vattenskador och ytor som är förorenade med sot och nikotin.

– Caparol

Helmatt

TVÄTTBAR, TÅLIG & HELMATT

Finest Wall är färgen för dig som längtat efter ett vackert matt resultat som dessutom tål allt som livet har att erbjuda. En färg med känsla – som med sitt matta, nästan mineraliska resultat gör ditt hem sobert och vackert, där ljus och skuggor faller mjukt längs väggarna.

Den har allt –  hög täckförmåga, är slitagetålig, avtorkningsbar och dessutom miljömärkt med Svanen. Med andra ord: äntligen en matt, vacker färg som inte får skav märken och som tål att du torkar bort fläckar utan att det dyker upp blanka spår. En utmärkt färg för vackra, moderna och aktiva hem!

– Caparol

HELMATT AVTORKNINGSBAR

Att måla väggar med Supertäck 5 helmatt väggfärg är ett snabbt, hållbart och enkelt sätt att ändra upplevelsen av ett rum. En matt väggfärg ger ett mjukare, sobert intryck. Trots den matta ytan är färgen lätt att hålla ren och tål att torkas av.  SuperTäck 5 har hög kvalitet med hög täckkraft, behagliga målningsegenskaper och minimalt med stänk.

– Caparol

Matt & avtorkningsbar

MATT & AVTORKNINGSBAR

Att måla väggar med Supertäck 7 matt väggfärg är ett snabbt, hållbart och enkelt sätt att ändra upplevelsen av ett rum. En matt väggfärg ger ett behagligt intryck. Trots den matta ytan är färgen lätt att hålla ren och tål att torkas av.  Supertäck 7 har hög kvalitet med hög täckkraft, behagliga målningsegenskaper och minimalt med stänk.

– Caparol

MATT & TVÄTTBAR

Supertäck 7 Plus är en tvättbar väggfärg som verkligen håller stilen. Den tål slitaget på de utsatta hallväggarna, den tål att om och om igen torkas av från stänk och os i köket.

Den tål till och med att användas som skoltavelfärg i barnrummet.

– Caparol

HALVMATT & TVÄTTBAR

Supertäck 20 Plus är en tvättbar väggfärg som verkligen håller stilen. Den tål slitaget på de utsatta hallväggarna, den tål att om och om igen torkas av från stänk och os i köket. Den tål till och med att användas som skoltavelfärg i barnrummet.

– Caparol

STEG FÖR STEG, MÅLA TIDIGARE TAPETSERAD VÄGG

 • Använd täckpapp för att skydda golv och täck för det du vill skydda.
 • Om det är något som sitter löst av tapeten, skär/dra bort det.
 • Måla 1 gång med Iso Tapet Spärr.
 • Om det är några ojämnheter spackla i det.
  • Hur man spacklar:
  • Du behöver
   • Spackel
   • Spackelskrapa
   • Slipsvamp
 1. Börja med att lägga i spackel på ojämnheterna (sprickor, krokhål eller liknande)
 2. Låt torka.
 3. Slipa med ett sandpapper alternativt en slipsvamp över spacklet för att få allt jämnt med väggen.
 • Beroende på ojämnheterna så kan steg 1-3 behöva upprepas.
 • Tvätta av vägen med Jape Tvätt Direkt. Låt verka någon minut, torka sedan med en trasa.
 • Måla med önskad väggfärg 2 gånger

BRA ATT HA

MASKERINGSTEJP

BRYTBLADSKNIV

FESTOOL SLIPSVAMP

ANZA ROLLER

ANZA FÖRLÄNGSNINGSSKAFT

ANZA LÅNG VINKELPENSEL

GOLVSKYDDSPAPP

DALAPRO NOVA SPACKEL

BREDSPACKEL

JAPE TVÄTT DIREKT

ANZA BYGEL

ANZA FÄRGTRÅG